De Sloep-Onze Thuis is een vrijwilligersorganisatie die werk maakt van kansarmoedebestrijding.
Personen en gezinnen, ongeacht afkomst, kunnen bij ons terecht voor dagelijks onthaal, een vriendelijke ontmoeting en een warme maaltijd. De sociale dienst biedt begeleiding en ondersteuning en indien nodig materiële crisishulp.

ONTHAAL: 

IEDEREEN is WELKOM!
Alle werkdagen van 9 tot 16 uur.

Spring gerust eens binnen! Voor een babbel of gewoon op je gemak genieten van een gratis kopje koffie. Je kan de krant of een tijdschrift lezen, TV kijken, of mee aanschuiven aan tafel voor een gezelschapsspel.

Wil je een gesprek onder 4 ogen met een vrijwilliger van de sociale dienst? Je kan je naam opgeven en een afspraak maken.

Je vind er info over onze activiteiten binnenshuis of op verplaatsing en over andere nuttige organisaties.

WARME MAALTIJDEN
alle werkdagen 11.30 u. tot 12.45 uur.

Je kan alle werkdagen genieten van een heerlijke, ter plaatse bereide maaltijd.

Je krijgt soep, een hoofdgerecht, een drankje, dessert en  koffie

Sociaal tarief met inschrijving in de sociale dienst: 3 euro voor mensen met leefloon, verhoogde tegemoetkoming of een inkomen daaraan gelijkgesteld.

Sociaal tarief zonder inschrijving: 5 euro

Tarief voor bezoekers: 7 euro

VOEDSELBEDELING
In principe op de eerste en derde donderdag van de maand.

Je kan enkel naar onze voedselbedeling komen als je in onze KRASzone woont én je laat inschrijven in onze sociale dienst op maandagnamiddag.

Heb je een leefloon? Vraag dan aan de consulente van het OCMW die je begeleid om een doorverwijzing.

In de voedselbedeling kan je je pakket zelf samenstellen. Er is niet alleen voeding voorzien, er is ook een uitgebreid aanbod van kuis- en verzorgingsproducten. 

SOCIALE DIENST
Op maandagnamiddag van 13.30 u. tot 15.30 u.

Je kan dan met je vragen terecht bij één van onze vrijwilligers. Op maandagnamiddag is de tijd beperkt. Wil je een langer gesprek? Maak dan een afspraak (Hoe een afspraak maken?)

DE SLUIS

Zo heten we onze welzijnsschakel voor mensen die graag samen met anderen op stap gaan voor een  museumbezoek met gids, om maandelijks samen naar de bioscoop te gaan. We organiseren ook binnenshuis gezellige activiteiten en nemen als groep vaak deel aan leerrijke en creatieve projecten.

Wil je graag meedoen? Dan is stap 1: schrijf je in en geef je gsmnummer door. Via een sms ben je dan altijd op de hoogte van de activiteiten! (Hoe inschrijven?)

Sluit Menu